Chyba sie Waldku nie rozumiemy 
Napisalem zajawke o tym artykule, gdyz wszystkie zdjecia do tego sam robilem, a nie zeby na szali klasc Lotnictwo i Skrzydlata 
Byl to bardzo powazny projekt. Poltora roku przygotowan. Olbrzymia ilosc sprzetu i ludzi wiele zaangazowana w cos, co ma wlasnie byc przeznaczone dla wymagajacego, polskiego czytelnika.
Z tego co rozumiem, to w Lotnictwie bedzie poprostu tekst o tych lotach o ktorych wspomniales, ale zdjecia do tego beda poprostu z sieci? Czy sie myle?
Ja osobiscie jako przede wszystkim fotograf bardzo sie angazuje w przygotowywanie materialow tak, aby byly one polskimi produkcjami od a do zet, a samo napisanie artykulu i dodanie fotek z sieci to poprostu jak np. do filmu Pluton dodac polski dubbing 
IMHO to wlasnie wyroznia Skrzydlata od 'konkurencji'. Tworzenie wlasnych produkcji.
Pozdrawiam serdecznie
Mariusz Adamski
Skrzydlata Polska
http://air2air.net
Dlaczego mamy się nie rozumieć? Przecież ja ani nie napisałem, że robię to samo, ani nie porównywałem SP z L. Co więcej, wysoko oceniam wkład pracy i środków, włożonych w realizację takiego projektu. Natomiast nie bardzo wiem, dlaczego sam fakt własnoręcznego wykonania zdjęć ma decydować o "polskości" produkcji (co to w ogóle znaczy?). Przecież same zdjęcia - choć naprawdę piękne od strony technicznej, wizualnej i merytorycznej - nie są całością samą w sobie - chyba, że jest to fotoreportaż, ale tego nie wiem, bo wrześniowej SP jeszcze nie mam

. A ja tworzę artykuły głównie tekstowe, z pewną liczbą cyferek, liczb i innych tabelek

. Nie są to tłumaczenia cudzych artykułów. W takich wypadkach źródła zapewne są takie same - materiały dla prasy, kontakty własne i tym podobne. A z tym wyróżnianiem się SP od konkurencji, to - w mojej z kolei opinii - mała przesada. Obie redakcje czerpią w równym chyba stopniu z materiałów sieciowych, co własnych. Zresztą w czasach, gdy pisywałem jeszcze do SP (no, było to dawno i sporadycznie), nikt z redakcji nie proponował mi wyjazdów na Cape

Myślę, że po tych kilku zdaniach moja poprzednia wypowiedź będzie jaśniejsza. Jeżeli nie, to zapraszam na priva, bo teraz to się już zrobiło całkiem offtopicznie!
Serdecznie pozdrawiam!