Maj 22, 2012, 04:52

Autor Wątek: Misja minimalna - sprawy organizacyjne  (Przeczytany 3016 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline skrzyp

• Weteran
Odp: Misja minimalna - sprawy organizacyjne
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 05, 2010, 20:28 »
Tani kompas elektroniczny zintegrowany z jakis czujnikiem byl do dostania w tme.pl

Juz mam www.hoperf.com/upfile/hdpm01.pdf
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2010, 20:33 wysłana przez skrzyp »

Offline symndz

• Nowy
  • *
  • This bus stops here except on Tuesdays in February
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpień 06, 2010, 00:12 »
Najlepiej do oddzielnego wątku. Proszę napisać tam jeszcze raz i dodać wszelkie potrzebne frykasy, takie jak ankieta. ;)
co tez uczynilem (watek) i niech demokracja zwycieza (kiedy dodam ankiete) :)

Offline Leszek Szamocki

• Weteran
  • Elen sila lumenn omentielvo.
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpień 13, 2010, 13:23 »
Witam.

Problemy zdrowotne na pewien czas wyłączają mnie z projektu. Zatem potrzebny będzie chętny do wykonania gondoli - ja nie zdążę jej zrobić w zaplanowanym terminie (do października). Muszę też szybko (przed rozpoczęciem leczenia) przekazać następcy sprzęt do misji minimalnej (balony, lokalizator GPS-GSM, karta SIM). Dokładniejsze informacje przekazałem na PW do Kanarkusmaksimusa - nie chcę publicznie dyskutować na ten temat - to dla mnie jest krępujące. Jak tylko zdrowie pozwoli wrócę do ekipy.

Trzymam kciuki za misje minimalną i kolejne - na pewno będę na forum śledził postępy.

Pozdrawiam wszystkich.
Pozdrowienia z Redy, N 54°36'39", E 18°21'25"

Offline Łukasz Rodziewicz

• Weteran
    • Moje portfolio
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpień 13, 2010, 14:29 »
Witam.

Problemy zdrowotne na pewien czas wyłączają mnie z projektu. Zatem potrzebny będzie chętny do wykonania gondoli - ja nie zdążę jej zrobić w zaplanowanym terminie (do października). Muszę też szybko (przed rozpoczęciem leczenia) przekazać następcy sprzęt do misji minimalnej (balony, lokalizator GPS-GSM, karta SIM). Dokładniejsze informacje przekazałem na PW do Kanarkusmaksimusa - nie chcę publicznie dyskutować na ten temat - to dla mnie jest krępujące. Jak tylko zdrowie pozwoli wrócę do ekipy.

Trzymam kciuki za misje minimalną i kolejne - na pewno będę na forum śledził postępy.

Pozdrawiam wszystkich.

Wracaj szybko do zdrowia Leszku! Brak Ciebie w zespole to strata nie do ocenienia, trzymam kciuki za rychły powrót!

Offline kanarkusmaximus

• Administrator
    • Kosmonauta.net - polski serwis o tematyce astronatycznej
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpień 13, 2010, 14:40 »
Leszku, trzymamy kciuki! Ta misja i tak jest już w dużej części realizowana dzięki Twojej energii i pomysłom a Twój wpływ na rozwój prac jest ogromny.

Tak czy inaczej - czy ktoś się deklaruje na budowę gondoli balonu? Proszę o szybką odpowiedź - najlepiej dziś do wieczora.
Jeśli natomiast się nikt nie znajdzie - to może warto zrobić coś w rodzaju 'werbunku'? ;)

Offline kanarkusmaximus

• Administrator
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpień 14, 2010, 18:28 »
Wszystkie osoby mniej lub bardziej zwiazane z misja minimalna proszone sa o odpowiedz na wiadomosc, jaka wczoraj wyslalem na PW. Sprawa gondoli ma moim  zdaniem w tej chwili krytyczne znaczenie i szybko trzeba znalezc osobe, ktora bedzie odpowiedzialna ten element misji.

Offline Łukasz Rodziewicz

• Weteran
    • Moje portfolio
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 15, 2010, 14:44 »
Ja niestety, pomimo chęci, nie będę w stanie przejąć zadania od Leszka. Spadochron i redmine to maks na co mogę aktualnie wygospodarować czas.
Jako, że Leszek wziął na siebie parę elementów do wykonania proponuję je rozdzielić. Tak łatwiej będzie nam znaleźć osoby(czy we własnym gronie czas) które się tego podejmą.

Rozumiem, że aktualnie jest pośpiech by jak najszybciej przekazać materiały oraz notatki/projekty nowym/ej osobom/ie. Wątpię byśmy załatwili to tak szybko. Sugeruje Leszku byś przekazał na razie to wszystko jednemu z członków, potem my rozdzielimy to zgodnie z ustaleniami które podejmiemy, a Ty spokojnie będziesz mógł szybko podjąć leczenie.

Offline kanarkusmaximus

• Administrator
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 15, 2010, 18:02 »
Hej ho,

dzięki za odpowiedzi w tym wątku jak i na PW. Rozumiem też, że większość z nas może mieć duże problemy z wygospodarowaniem czasu na dodatkowe zadania związane z misją minimalną. Dlatego też chciałem się spytać wpierw czy wśród nas są chętne osoby.

W tej chwili widzę takie możliwości:
1. Ktoś z obecnie biorących udział w misji minimalnej zdecyduje się przejąć sprawę gondoli. Ja osobiście mogę się zająć gondolą, ale dopiero mniej więcej od połowy października (najbliższe dwa miesiące mogą być naprawdę "wesołe" dla mnie), jeśli nie później.
2. Możemy też zrobić małą akcję (art na kosmonaucie + wici poprzez facebooka i inne podobne miejsca), by zwerbować dodatkową osobę, która by się tym zajęła. Możliwe też, że ktoś z Was zna kogoś, kto mógłby się zająć budową gondoli.
3. Możemy też "zamrozić" projekt aż do czasu kiedy Leszek będzie gotów podjąć pracę. Osobiście nie obstawiałbym za tym rozwiązaniem, bo oznaczało by to pewnie wyraźne opóźnienie startu misji minimalnej (pewnie do 2011 roku).

Co do przekazania sprzętu - Matias jest z Trójmiasta i się wstępnie deklarował, że może wziąć (przynajmniej na przechowanie) sprzęt od Leszka.

Czekam na Wasze odpowiedzi i komentarze. Do dzieła. :)

Offline Matias

• Moderator Globalny
  • No to cyk! ;)
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 16, 2010, 13:24 »
Tak, sprzęt mogę odebrać - nawet dzisiaj (bo będę jechał autem do Pucka, także będzie mi po drodze - zerknij do PW Leszku).

Znam pewną osobę, która może by się zgodziła na wejście do Misji minimalne. Rozmawiać będę jutro. Ja sam nie jestem pewien czy miałbym czas na przejęcie jakiegoś zadania (może jakąś mniejszą część? wtedy chyba czemu nie).

Myślę, że akcja na kosmonaucie mogłaby pomóc. Spróbować chyba nie zaszkodzi...

Offline kanarkusmaximus

• Administrator
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 16, 2010, 13:35 »
Dzieki Matias! Zrobmy tak - spytaj sie wpierw, czy ta osoba, ktora chcialaby do nas dolaczyc bedzie w stanie zrobic gondole. Jesli nie, to wrzuce artykul na kosmonaucie.  :)

Offline Leszek Szamocki

• Weteran
  • Elen sila lumenn omentielvo.
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 16, 2010, 21:54 »
Sprzęty przekazany Matiasowi. Pozdrawiam.
Pozdrowienia z Redy, N 54°36'39", E 18°21'25"

Offline kanarkusmaximus

• Administrator
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 16, 2010, 21:57 »
Czyli powolutku jedziemy do przodu. :)

Teraz czekamy na odpowiedź ze strony osoby zarekomendowanej przez Matiasa.

Offline Matias

• Moderator Globalny
  • No to cyk! ;)
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 16, 2010, 23:35 »
Sprzęt jest bezpieczny u mnie. Można przejść do kolejnego etapu - szukania osoby, która będzie chciała kontynuować zadanie.

Offline kanarkusmaximus

• Administrator
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpień 18, 2010, 22:24 »
Wydaje się, że odpowiedzi ze strony osoby zarekomendowanej przez Matiasa brak.

Zatem co robimy? Próbujemy zwerbować inną osobę, którą się zajmie gondolą? Proszę o szybkie komentarze.

Offline Matias

• Moderator Globalny
  • No to cyk! ;)
« Odpowiedź #29 dnia: Sierpień 19, 2010, 01:05 »
Tak też chyba trzeba będzie zrobić. Miejmy nadzieję, że akcja pomoże.